Активісти зайняли територію скандальної забудови у Києві

П'ятниця, 9 вересня 2016, 01:21

Представники цивільного корпусу "Азов" та місцеві мешканці, що пікетували ділянку у Святошинському провулку у Києві, протестуючи проти планів забудови, увійшли на територію і планують залишитися на ніч, щоб її знову не зайняли.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Коли активісти туди пройшли, всередині вже нікого не було. Наразі вони руйнують металевий паркан, обтягнутий колючим дротом, яким було оточене місце майбутньої забудови.

Активісти планують тут залишитися на ніч, щоб територію знову не зайняли.

Як повідомлялося, 8 вересня ввечері на провулок Святошинський прийшло кілька десятків активістів, які намагалися увірватися на територію будівництва, вони почали кидати піротехнічні засоби та димові шашки. У відповідь охоронці та працівники будівельного майданчику запалили шини.

Співробітники поліції втрутилися у конфлікт і врегулювали ситуацію.

"Наразі з учасниками інциденту правоохоронці ведуть переговори. Із офіційними заявами до поліції ніхто не звертався", - зазначили у прес-службі.

Начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко розповів, що одного із учасників конфлікту доставили до управління поліції.

"Інформація щодо потерпілих уточнюється. Поліція не стає ні на чию сторону, наше завдання – забезпечити правопорядок і не допустити тяжких наслідків", - сказав він.

Як відомо, конфлікт триває з 5 вересня.

Тоді на автостоянці невідомі заварили браму, у результаті чого там заблокованими лишилися автомобілі місцевих мешканців. Згодом автомобілі забрали з паркінгу.

Сам забудовник ПАТ "ХК" "Київміськбуд" наголошує, що будівництво на вулиці Святошинській відбувається законно. Компанія оприлюднила документи, що підтверджують законність робіт.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...