Відкриття пропуску у "Золотому" залежить від Лаврова - Кучма

Понеділок, 28 листопада 2016, 15:15

Другий президент України, представник в Тристоронньої контактній групі Леонід Кучма констатує, що, як і раніше немає прогресу в питанні розмежування сторін на Донбасі.

Про це він заявив в ході робочої поїздки в Закарпатську область, передає "Інтерфакс-Україна".

Кучма нагадав, що в Мінську було домовлено про розведення сторін на трьох ділянках.

"По двох відвели війська і техніку, а в Станиці Луганській досі це не зробили. З простої причини - не хоче протилежна сторона", - сказав Кучма журналістам.

За його словами, на сьогоднішній день потрібно виконати головне завдання - забезпечити режим тиші. Поки не дотримується режим припинення вогню, впевнений Кучма, не можна йти ні на які поступки.

"Якщо на 9 км ми не можемо досягти миру, то що ж говорити про 400 км?" - сказав він.

Водночас Кучма висловив сподівання, що на зустрічі міністрів закордонних справ "Нормандське четвірки" буде вирішене питання з відкриттям пункту пропуску в Золотому.

"Я переконаний, що це питання буде вирішене. Мені здається, що навіть завтра міністри закордонних справ це питання можуть вирішити", - сказав він.

Він повідомив, що українська сторона зробила все можливе для організації там пункту пропуску громадян, і зараз все залежить від бойовиків.

"Все залежить тільки від протилежної сторони. Я думаю, що сили волі вистачить, в першу чергу у Лаврова, щоб відкрити цей пропускний пункт", - сказав Кучма.

Як відомо, міністр закордонних справ Павло Клімкін планує представити український варіант плану по врегулюванню конфлікту на Донбасі на зустрічі глав МЗС країн "нормандського формату", заплановану на 29 листопада в Мінську.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування