Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оліфер: Росія блокує процес пошуку зниклих безвісти на Донбасі

Середа, 21 грудня 2016, 18:40

Тристороння контактна група прийняла заяву про необхідність безстрокового припинення вогню напередодні новорічних свят, починаючи з 00.00 24 грудня 2016 року.

Про це повідомила Дар'я Оліфер - прес-секретар представника України в Тристоронній контактній групі Леоніда Кучми.

За її словами, засідання ТКГ, яке пройшло в Мінську 21 грудня, було завершальним в 2016 році.

"Питання звільнення наших громадян буде стояти під час проведення скайп-зустрічі Тристоронньої контактної групи, яка на вимогу української сторони повинна відбутися в п'ятницю, 23 грудня. Ми також вимагаємо звільнення 5 підлітків, які були незаконно затримані в Донецьку. Представники ОРДО пообіцяли відпустити їх під домашній арешт до Нового року ", - написала Оліфер на Facebook.

"Щоб вивести цей процес з глухого кута, ми готові сприяти достроковому звільненню 15 осіб, які відбувають покарання за злочини, вчинені у зв'язку з конфліктом на Донбасі. Ця пропозиція отримало високу оцінку ОБСЄ", - додала вона.

Також українська сторона підтримала ініціативу Міжнародного Комітету Червоного Хреста почати в рамках Мінських консультацій роботу з питань пошуку зниклих безвісти. "Однак цей процес заблокований російською стороною", - підкреслила прес-секретар Кучми.

Крім того, за її словами, з боку ОРЛО продовжується блокування роботи КПВВ в Золотому.

"Цей пункт пропуску необхідний, в першу чергу, мирним жителям Донбасу. Відповідальність за блокування його роботи повністю лежить на представниках окремих районів Луганської області", - заявила Оліфер.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...