Американські безпілотники непридатні в умовах конфлікту на Донбасі – Хазін

Четвер, 22 грудня 2016, 02:22
Американські безпілотники непридатні в умовах конфлікту на Донбасі – Хазін

Американські безпілотники, які мали б допомогти у війні із підтримуваними Росією бойовиками на Донбасі, виявилися неефективними.

Про це заявив радник начальника Генерального штабу Збройних сил України Натан Хазін, пише Reuters.

72 аналогових міні-безпілотника Raven RQ-11B, які були переданні ЗСУ цього літа, настільки розчарували, що Хазін заявив, що якби це залежало від нього, він би їх повернув.

"Від самого початку це було неправильне рішення використовувати ці безпілотники", - сказав він.

У командуванні ВПС визнали, що ці безпілотники мають фундаментальний недолік: бойовики можуть перехоплювати і глушити їх.

"Комплекси є аналоговими, тому канали та дані є незахищеними від перехоплення і глушіння сучасними засобами радіоелектронної боротьби",  - сказав Хазін.

Він додав, що вони вразливі і дозволяють противнику вирахувати українські військові позиції, у них короткий термін роботи від батереї і вони не можуть виконувати своє основне завдання – розвідку артилерійських позицій противника.

Відповідаючи на питання агенства, один із американських військових чиновників зазначив, що рішення про відправку дронів в Україну потребувало багато часу і тоді, коли вони прибули "вони виявилися набагато менш ефективними, ніж їм хотілося б".

Армія США досі використовує ці безпілотники, але модернізовані до цифрової версії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News