Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ООН готує механізм переслідування за військові злочини в Сирії

Четвер, 22 грудня 2016, 02:57

Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію про створення робочої групи, яка повинна зібрати докази військових злочинів, скоєних в Сирії.

Про це пише DW.com.

За резолюцію проголосували 105 держав, 15 були проти і 52 утрималися.

Завданням групи є створення досьє військових злочинів. Це згодом допоможе міжнародним органам юстиції отримати доказовий матеріал, який вони зможуть використовувати, якщо причетних до цих злочинів вдасться притягнути до відповідальності.

Слідча комісія ООН 22 грудня опублікувала результати розслідування нападу на гуманітарний конвой ООН під Алеппо. Удар по колоні з гуманітарним вантажем, в ході якого загинуло 10 осіб, було завдано 19 вересня.

Експерти встановили, що колона була атакована з повітря, проте встановити виконавців їм не вдалося. У заяві комісії наголошується також, що вона не володіє свідченнями того, що атака була навмисною.

У документі вказується, що засобами для здійснення подібної атаки володіли ВПС Сирії, ВКС Росії і авіація міжнародної коаліції на чолі США. Разом з тим, експерти вважають вкрай малоймовірним участь в атаці літаків коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування