Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія відправила на Донбас 59-й "гумконвой"

Четвер, 22 грудня 2016, 05:10

Більше 40 автомобілів в порушення норм міжнародного права прямують на Донбас через неконтрольовану українськими прикордонниками територію.

Про це повідомила прес-служба МНС Росії.

Стверджується, що вантажівки везуть понад 400 тонн вантажу. Основна маса, як запевняють в МНС Росії, продукти харчування, медикаменти, новорічні подарунки та предмети першої необхідності.

Перед прибуттям на державний кордон, колона розділиться на дві частини. Одна з них пройде на пункт пропуску "Донецьк", друга - на "Матвєєв Курган".

Цього разу повідомляється також, що до складу колони входять медики і технічний персонал, нібито для надання в дорозі своєчасної допомоги водіям і співробітникам, які супроводжують вантаж.

Як відомо, російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а характер вантажу часто не відповідає зазначеному в повідомленнях з боку РФ.

Раніше автомобілі так званого "гумконвоя" возили на Донбас боєприпаси і зброю. Однак після того, як бойовики і РФ відновили залізничне сполучення, за деякою інформацією, зброя і боєприпаси потрапляють на окуповані території в поїздах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування