Радник Трампа з безпеки пов’язаний з фірмою, керівник якої намагався продати дані КГБ - WP

Субота, 24 грудня 2016, 07:04

Майкл Флінн, якого обраний президентом США Дональд Трамп планує призначити радником з нацбезпеки, останнім часом був партнером технологічної фірми, один з керівників якої у 1980-их намагався продати викрадений науковий матеріал КГБ.

Про це пише The Washington Post.

Флінн приєднався до  консультативної ради фірми Brainwave Science у лютому. Ця фірма займається розробкою технології визначення, чи говорить правду особа під час допиту, вимірюючи мозкові хвилі.

Одним із двох членів ради Brainwave Science був Сабу Кота, інженер-програміст індійського походження, який у 1996 році був звинувачений у спробі продати біотехнологічні матеріали агенту ФБР, що видавав себе за радянського шпигуна.

Адвокат Коти заперечує його причетність до шпигунства, а сам він заявляє, що звинувачення проти нього було непорозумінням, що виникло через патентний спір, а не шпигунство.

Зв’язок Флінна - офіцера військової розвідки і колишнього керівника розвідувального управління Міністерства оборони із компанією Brainwave підігріває протиріччя, враховуючи стосунки Трампа, або членів його команди з Росією. Востаннє Трампа розкритикували за те, що він висловив своє захоплення листом, якого отримав від президента Путіна.

Водночас, видання нагадало, що у 2015 році Флінн приголомшив своїх колишніх колег, коли поїхав у Москву і сидів за одним столом з президентом РФ Володимиром Путіним на заході з нагоди десятиріччя пропагандистського каналу Russia Today. Тоді Флін заявив, що не бачить різниці між RT і американськими новинними каналами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування