Під час злету Ту-154 було чути дивний звук турбін – очевидець

Понеділок, 26 грудня 2016, 11:53

Водій Сергій Кочергін, який працює на готель в аеропорту російського Адлера і який був поруч під час злету Ту-154 в неділю, стверджує, що звук злету був незвичним.

Про це він заявив журналісту російської "Нової газети".

"О 5:30 десь стояли з хлопцем на вулиці, курили. Аеропорт – перед нами, турбіни чути. Чуємо, літак пішов на зліт, але звук... не такий, як треба. Як ніби Боїнг злітає, неначе реактивний літак. Турбіни вили щосили. Ми напружилися. Дивимося на Flightradar (програма для відстеження авіарейсів – ред.) – вилетів", – сказав він.

Кочергін зазначив, що літак повинен був повернути вліво, у бік Абхазії, а потім – на Сирію, але він пішов вправо, а через пару хвилин зник з радарів.

"Ми не захвилювалися особливо – думали, військовий борт, з загальних радарів прибрали і все. У нас президентські літаки теж не відображаються", – додав він.

У той же час журналіст відзначає розбіжність у словах Кочергіна, оскільки, за даними видання, сайт Flightradar не фіксував маршрут прямування літака Ту-154 – більшість російських військових літаків не обладнано транспондерами (пристроями, які в автоматичному режимі передають дані про місцезнаходження судна), або вони заздалегідь були відключені.

Також свідок вважає, що пілот швидко усвідомив несправність літака, "пішов на розворот, хотів повернутися відразу, але не встиг".

"Зустрічних літаків не було, він не ухилявся, не змінював курс, щоб уникнути зіткнення, він саме розвернувся. Якщо подивитися область пошукових робіт, по траєкторії уламків видно, що літак наближався до берега, намагався повернутися на землю. І ще. Літак увійшов у воду максимум у 8 кілометрах від берега. Був би перед тим вибух – було б чути. Місто б почуло. Але вибуху не було", – сказав він.

У той же час глава ВПС Росії Віктор Бондарєв заявив, що літак був у відмінному стані, після чергового ремонту його доставили в Чкаловський лише 14 грудня, а командир екіпажу Роман Волков – досвідчений і мав лише на ТУ-154 1900 годин нальоту.

Він також висловив упевненість, що "чорні ящики" будуть знайдені вже в понеділок.

Як відомо, Ту-154, що належав міністерству оборони Росії, зазнав аварії в Чорному морі через дві хвилини після вильоту з Адлера. На борту знаходилися 92 людини, в тому числі військові, цивільні службовці, члени ансамблю імені Александрова, журналісти, а також лікар і правозахисник Єлизавета Глінка, відома як Доктор Ліза.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...