Справа Курченка: Суд відмовився випустити Кацубу з СІЗО

Середа, 11 січня 2017, 17:20

Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього заступника голови Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", сина депутата Верховної Ради від групи "Партія" Відродження" Володимира Кацуби Олександра до 17 січня.

Про це повідомив його адвокат Юрій Іващенко, передають "Українські новини".

"Сьогодні суд відхилив нашу апеляцію і залишив запобіжний захід у вигляді утримання Кацуби під вартою до 17 січня", - сказав він.

Адвокат також зазначив, що захисники екс-заступника голови "Нафтогазу" вже ознайомилися з усіма 92 томами справи, а сам Кацуба на даний момент прочитав тільки половину.

Іващенко також підтвердив інформацію генерального прокурора Юрія Луценка, що сторона захисту ініціювала укладення угоди зі слідством.

У той же час процедура обговорення умов угоди зі слідством, за словами адвоката, ще не розпочато.

Як відомо, Генпрокуратура заявляє про готовність екс-заступник голови "Нафтогазу" Кацуба співпрацювати зі слідством.

21 жовтня Генпрокуратура завершила розслідування кримінального провадження стосовно екс-заступника глави "Нафтогазу" Кацуби.

17 червня слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд арештував на два місяці молодшого брата із сумнозвісного клану Кацуб Олександра.

Як сказано у статті "Української правди" Кацуба, будучи главою "Чорноморнафтогазу", підписував документи на закупівлю скандальних "вишок Бойка". Правда, затримали його не в цій справі, а в розслідуванні "бензинової" справи Курченка.

За версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із "Чорноморнафтогазу" на посаду заступника глави "Нафтогазу" допоміг компанії Курченка "Газ України 2020" вкрасти у державного холдингу бензину на 500 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News