Суддя Ємельянов оскаржить відсторонення і на знак протесту допоможе сиротам

Четвер, 12 січня 2017, 12:50

Суддя Артур Ємельянов готується оскаржувати в суді відсторонення від посади і на знак протесту обіцяє перерахувати свою зарплату дитячому будинку.

Про це він повідомив "Українській правді".

"Як тільки я отримаю рішення суду, протягом 10 днів я оскаржу це рішення в Адмінсуді", - сказав він.

Ємельянов вважає рішення Вищої ради юстиції безпідставним і політично вмотивованим.

Він підкреслив, що підозру ГПУ у тиску на суддів йому оголошено за період, коли він був головою суду, а зараз він простий суддя Вищого госпсуду. Тому Ємельянов не розуміє, яким чином він як суддя може впливати на розслідування, і як підозра заважає йому виконувати обов'язки судді.

Він нагадав, що вже є рішення Печерського суду, що забороняє йому спілкуватися зі свідками у справі.

"Якщо я не буду ходити на роботу мене звільнять. Але цим рішенням мені заборонено здійснювати правосуддя. Отримувати зарплату я теж вважаю неправильним. Я сьогодні напишу заяву, щоб мою зарплату перераховували у дитячий будинок", - сказав Ємельянов.

Як відомо, у четвер Ємельянов був відсторонений від суддівства строком на два місяці.

Попри кримінальне провадження Ємельянов вважає, що має реальні шанси перемогти у конкурсі на посаду судді Верховного Суду.

Як з’ясувала програма "Наші гроші. Досудилися", в тексті підозри стверджується, що Ємельянов вимагав від підлеглих суддів  прийняття потрібних рішень у низці господарських справ.

Раніше судді Ємельянов підозрювався у незаконному збагаченні. У Ліхтенштейні було виявлено 13 мільйонів франків. В українській прокуратурі стверджували, що власником цих коштів є суддя Ємельянов та його дружина. Однак Ліхтенштейн був змушений розморозити ці кошти, оскільки Україна не надала доказів їх злочинного походження. ГПУ переконувала, що буде добиватися їх повторного арешту.

Ірина Салій, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування