Затримано троє бойовиків "ДНР", один з них воював в промозоні Авдіївки

Понеділок, 16 січня 2017, 02:14

Поліція затримала треб бойовиків "ДНР", один з яких воював в промзоні Авдіївки.

Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

"Завданням учасника бандформування" Схід "було" тримати оборону "укріпрайону в так званій промисловій зоні, де проходила лінія фронту. Саме в цей час, січні 2015 року, терористи безперервно наносили артудари по житлових будинках Авдіївки, щодня гинули люди, місто залишилося без світла, води і опалення ", - йдеться в повідомленні.

45-річний житель Костянтинівського району приїхав до окупованого Донецька в листопаді 2014 року. На під'їзді до міста, під час перевірки на блокпості "ДНР" в Ясинуватій, бойовики всіх чоловіків вивели з автобуса і запропонували вступити в свої ряди. Він був єдиним, хто погодився.

Спочатку чоловікові пообіцяли, що він за 2,5 тис гривень буде "чергувати" на блокпосту, однак майже відразу його і ще 15 осіб перекинули на вогневий рубіж.

Під час одного з боїв його контузило, а після лікування він вирішив не повертатися до бандформування. Кілька місяців пожив в Донецьку, але потім повернувся до Костянтинівки, де влаштувався на місцеве підприємство.

"Проте в ході контррозвідувальної роботи співробітники Костянтинівського відділення поліції зібрали докази щодо його причетності до незаконного збройного формування, і він буде притягнутий до кримінальної відповідальності", - відзначили в поліції.

Ще один колишній бойовик, який ховався під виглядом мирного жителя, виявлено в селищі Новолуганське, де вже два тижні працює спецгрупа поліції.

24-річний житель Новолуганське приєднався до бойовиків в червні 2014 року. Він "ніс службу" на блокпості, розташованого поблизу с. Луганське.

Також поліція затримала 27-річного жителя Лиману, який в травні 2014 також чергував на блокпості бойовиків.

За всіма фактами порушено кримінальні провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Колишнім бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування