У БПП думають, що окупанти писали резолюцію по Криму під "Бояришником"

Понеділок, 16 січня 2017, 14:28

Заява окупаційної російської влади Криму про підготовку резолюції про порушення прав людини на півострові під час перебування під контролем України є дешевою маніпуляцією.

Таку думку висловила народний депутат фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз.

"Це елементарна рефлексія на прийняття ООН резолюції щодо ситуації в Криму. Підозрюю, що ця ідея могла з’явитися лише під час бурного святкування Нового року із замінниками "Бояришнику", – пише вона у Facebook.

"По-перше, в Росії вже давно немає непідконтрольних владі правозахисників, отже зрозуміло, що матеріали готувалися або окупаційним режимом самотужки, або безпосередньо на Луб'янці", – зазначає Фріз.

"По-друге, під час святкування, автори резолюції забули, що у кінці 80-х років Крим був частиною УРСР, що входила в СРСР. Оскільки РФ є правонаступницею Радянського Союзу, то впевнена, що Москва має всі необхідні та об’єктивні дані щодо своїх утисків населення Криму саме в той період", – наголошує депутат.

За словами Фріз, мова йде як про депортацію кримсько-татарського народу так і про ув’язнення активістів кримсько-татарського народу за командою з Москви.

"По-третє, автори так званої резолюції визнають, що вона не буде прийнятою, що з самого початку свідчить про контент цього "документу". Тож раджу окупантам в Криму не сідати за розробку документів, особливо міжнародного характеру, під час тривалих свят", – резюмує нардеп.

Раніше в понеділок російське видання ТАСС повідомило, що окупаційна влада Криму підготувала проект резолюції про порушення прав людини в республіці в "український період" півострова.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування