Аваков: Відновити контроль над кордоном з РФ можна за 2 тижні

Вівторок, 17 січня 2017, 13:08

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає реальним відновлення контролю над неконтрольованим ділянкою кордону з Росією на території окупованих районів Донецької та Луганської областей протягом 2017 року.

Про це 17 січня під час колегії Держприкордонслужби заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

За словами Авакова, в 2017 році постане завдання вийти на міжнародно визнаний державний кордон України на Донбасі, а у подальшому – вже і Криму.

Цим процесом будуть займатися поліцейські, гвардійці, органи юстиції, але першими вирушать  прикордонники, наголосив глава МВС.

За його словами, ключовим завданням прикордонників на цей рік є повна готовність до взяття державного кордону під контроль.

"Це не моє пропагандистське висловлювання або якась ідея фікс. Це реальність, з якою нам невдовзі доведеться зіштовхнутись, і держава має розраховувати на вашу готовність до рішучих дій і волю до забезпечення цього процесу", – зазначив Аваков.

За словами очільника МВС, "це не буде довгострокова місія, адже після розробки плану і встановлення задачі протягом двох тижнів необхідно буде забезпечити контроль над державним кордоном". 

Ураїнська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News