Нардепи вимагають від Порошенка негайно взятися за імпічмент та вибори

Середа, 18 січня 2017, 13:06

23 народних депутати підписали відкритий лист до президента Петра Порошенка з вимогою визначити, як невідкладні проекти законів, прийняття яких обіцяли Порошенко і парламентська коаліція під час виборчої кампанії.

Про це повідомив позафракційний депутат Віктор Чумак, опублікувавши у Фейсбук копію листа.

Йдеться про обіцянки Порошенка під час передвиборчої кампанії і положення угоди про створення коаліції депутатських фрацій "Європейська Україна".

Це законопроекти про скасування депутатської недоторканості, пропорційна система виборів до парламенту з відкритими списками, врегулювання процедури імпічменту президента. Також у списку є законопроект про всеукраїнський референдум 2145а.

"За 2 роки коаліція депутатських фрацій "Європейська Україна" не виявила політичної волі та не спромоглася поставити відповідні законопроекти на розгляд Верховної ради України",  – зазначено у листі.

"Політична відповідальність - це те, чого сьогодні бракує українській політиці. Обіцянок багато - справ мало", – написав Чумак.

"Крім того, пропоную всім парламентським та не парламентським політичним партіям, громадсько-політичним рухам, свідомим громадянам починаючи з 7 лютого кожного пленарного вівторка збирати акцію-мітинг під стінами ВР з метою постійно нагадувати владі про наші вимоги" – повідомив Чумак.

Він також навів фото документу із підписами депутатів.

 
 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування