ГПУ перевіряє українські рахунки Азарова за 8 мільйонів євро в офшорах

Середа, 18 січня 2017, 14:13

Слідчі Генпрокуратури отримали доступ до інформації про рахунки сина екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова в шести українських банках.

Про це свідчать шість рішень Печерського суду Києва від 12 січня.

За даними слідчих, за період з 12.12.2012 по 27.11.2014 одержав із невстановлених слідчим джерел вигоду у розмірі 7,7 мільйона євро, 600 тисяч швейцарських франків, 500 тисяч доларів США, однак всі ці кошти наразі виведені закордон.

Їх Азаров розмістив у банках Швейцарської Конфедерації, Італійської Республіки та Князівства Ліхтенштейн.

Про перевірку закордонних рахунків Азарова в ухвалах суду не сказано.

В Україні народний депутат Олексій Азаров цих коштів не декларував і його офіційний дохід складав 19,65 мільйони гривень.

Також слідчий назвав підприємства, підконтрольні сину Азарова - ТОВ "Аккорд Фінанс" (Україна), "Garda Handels -und Beteiligungs GMBH" (Республіка Австрія) та ТОВ "Атлантікс Менеджмент Груп" (Україна). Одним із засновників австрійської  компанії "Garda Handels -und Beteiligungs GMBH" є дружина Олексія Азарова.

Як відомо, генпрокуратура підозрює сина Миколи Азарова Олексія в одержанні неправомірної вигоди в особливо великих розмірах.

У 2016 році син екс-прем’єра намагався зняти арешт із нерухомості в Італії.

З 2015 року Олексій Азаров перебуває у розшуку.

Після введення санкцій сім’я Азарова переписала частину власності на Констянтина Пивоварова. У тому числі австрійську фірму "Garda Handels- und Beteiligungs GmbH", яка володіє заводом "Металіст" у Макіївці і будинком у Відні. Пивоваров також був віце-президентом футбольного клубу "Металіст" Сергія Курченка.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування