Порошенко закликав США "бути великими знову"

Четвер, 19 січня 2017, 03:00

Президент України Петро Порошенко закликав світ протидіяти російській кіберзагрозі і спонукав США "бути великими знову", продемонструвавши лідерство у питанні глобальної безпеки.

Про це він заявив в інтерв’ю Reuters в кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Порошенко висловив сумнів у тому, що Вашингтон може відвернутися від Києва, зазначивши, що Трамп публічно заявив про дотримання зобов'язань США і послався на "перспективні" заяви кандидатів у нову адміністрацію.

Президент додав, що необхідні спільні глобальні зусилля, щоб зупинити як кібернетичну, так і військову агресію Росії.

"Існує глобальна кібервійна Росії по всьому світі, є багато доказів. Це глобальна небезпека, і світ повинен бути разом, щоб боротися з цією небезпекою", - заявив він.

Точно так само, як російська пропаганда є елементом російської гібридної війни, кібератаки є елементом російської гібридної війни, незалежно від того чи це в Німеччині, чи Сполучених Штатах", - наголосив український президент.

Порошенко також наголосив на важливості НАТО як оплоту захисту від Москви, після того, як Трамп схвилював Європу, назвавши військовий союз "застарілим".

"НАТО, головним чином це не питання грошей, це питання безпеки. Російська агресія продемонструвала знову, що немає іншої системи безпеки, окрім НАТО, яка була б ефективною, щоб зупинити агресію", - сказав він.

І, щоб продемонструвати свою роль в якості глобального лідера, США треба буде зміцнити трансатлантичну єдність, вважає президент.

"Америка повинна бути великою знову," - сказав він, повторивши гасло передвиборчої кампанії Трампа.

Як повідомлялося, Порошенко сподівається на зустріч з обраним президентом США Дональдом Трампом в Вашингтоні наступного місяця та розраховує на те, що новий американський уряд буде продовжувати підтримку України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News