Стрілянина в "бурштиновому" райцентрі: знайшли 30 учасників конфлікту

Четвер, 19 січня 2017, 10:52

Поліція Житомирщини встановила понад 30 учасників збройного конфлікту в Олевську, частину з них затримали.

Про це повідомляє начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В’ячеслав Печененко.

"На даний час нами встановлені понад трьох десятків учасників конфлікту з обох сторін. Частина з них затримані. Решта осіб, які обґрунтовано підозрюються у причетності до нічних подій, оголошені у розшук", – пише він у Facebook.

Також розшукуються транспортні засоби, на яких учасникам стрілянини вдалося втекти з Олевська у ніч 16 січня.

Слідчі поліції та працівники обласної прокуратури продовжують допитувати свідків. Водночас триває проведення обшуків і вилучення речових доказів.

У встановлених слідством учасників конфлікту поліцейські вилучили офіційно зареєстровану зброю. Продовжується проведення низки призначених експертиз, у тому числі балістичної та молекулярно-генетичної.

За словами Печененка, в місті та районі проводяться спеціальні обмежувальні заходи для забезпечення публічного порядку та безпеки місцевих жителів.

Розслідування обставин резонансних подій обіцяють "у найкоротші терміни".

Крім цього генеральний прокурор Юрій Луценко визнав незадовільною роботу та підписав наказ про звільнення заступника керівника Коростенської місцевої прокуратури на Житомирщині.

Про це повідомляє у четвер прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

Зазначається, що відповідне рішення було прийнято за результатами доповіді керівника Житомирської обласної прокуратури про інцидент, що стався в місті Олевську Коростенського району 16 січня 2017 року, та призвів до загибелі людини.

Також, за словами Сарган, створено міжвідомчу робочу групу Генпрокуратури та Національної поліції для належного розслідування вищезазначеного кримінального провадження.

В населеному пункті Олевськ Житомирської області в ніч на 16 січня сталася збройна сутичка, в результаті якої 7 людей потрапили до лікарні, один помер.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування