Ткаченко розповів, про стосунки Коломойського і "1+1"

Четвер, 19 січня 2017, 14:06

Гендиректор каналу "1+1" Олександр Ткаченко заявляє, що олігарх Ігор Коломойський не використовує медіа ресурс для політичного впливу.    

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".  

На запитання, чи використовує Коломойський "в своїх олігархічних війнах" канал 1+1, Ткаченко відповів "ні".

На уточнююче запитання, чи прислуховується керівництво до прохань олігарха, він відповів: " Це, скоріше, не прохання, а розмови на тему, яка ситуація там або там, але дуже часто ці розмови, як у випадку з "Приватбанком", відбуваються пост-фактум".

Проте, говорячи про інтерес Коломойського у володінні каналом, Ткаченко сказав, що "безумовно для нього це політичний актив, у тому числі".

"Ми намагаємося зробити його бізнесом. Це, звичайно, елемент впливу. Давайте розділяти історію безпосереднього впливу. Не буду наводити приклади медійних активів, але є вплив такий: конкретні спікери з'являються, конкретні факти замовчуються, іншим точка зору не надається. Ось це називається втручанням в редакційну політику", - сказав Ткаченко.

"Якщо інвестор (Коломойський – ред.) зустрічається з колективом пару раз на рік і спілкується, коли йому задають протягом двох-трьох годин питання на гострі проблеми, в тому числі, і чутки, які ходять, і людина прямо на це відповідає – це вважається впливом на редакційну політику? Ні. Це розмова, швидше, брифінг про те, що відбувається", - додав він.

Ткаченко також сказав, що "якщо такі зустрічі відбуваються два рази на рік, то говорити про те, що хтось на когось впливає, вкрай складно".

"Тому ні про який вплив не йдеться.

Але інший момент, що це впливовий актив, з точки зору публічності, політичної ваги, так", - сказав він.

Як відомо, 5 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення видала телеканалу "1+1" ліцензію на аналогове мовлення.

Цьому передував тривалий конфлікт Нацради і керівництва каналу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News