Балчун забув, що останні місяці займався музикою – Омелян

Четвер, 26 січня 2017, 10:08

Міністр інфраструктури Володимир Омелян сподівається, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони будуть прийняті правильні кадрові рішення щодо ПАТ "Укрзалізниця".

Про це він сказав в ефірі телеканалу NewsOne, передає "Інтерфакс-Україна".

"У мене була розмова з президентом на цих вихідних. Повідомив про незадовільний стан справ, про те, що зараз мова йде не про реформу, а про бажання певних осіб зберегти корупційний вплив на "Укрзалізницю" – сказав Омелян.

"Я сподіваюся, що буде позачергове засідання РНБО, і ми зможемо вислухати всі сторони. Буде прийнято правильне кадрове рішення для виведення компанії вперед і реформування її за допомогою реальних дій, а не гасел і презентацій", – зазначив він.

Міністр у черговий раз назвав главу правління "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна низькокваліфікованим фахівцем.

"Він забув, що останні роки не працював в компаніях, а займався музикою. Тому питання стоїть не в тому, хто кому Балчун, а в тому, хто кому "Укрзалізниця". Чи потрібна нам дійсно високоефективна державна компанія, яка працює для народу, або компанія, яка є джерелом збагачення для певного кола осіб", – сказав Омелян.

Тим часом, ще в квітні 2016 року, коли стало відомо, що номінаційний комітет відібрав Балчуна на посаду голови "Укрзалізниці", Омелян позитивно висловлювався про нього, зазначає агентство.

"У залізничній сфері, на мою думку, ключовою подією можна назвати відбір нового керівника: вважаю, це фантастичний менеджер, він зробив величезні зміни в польських залізницях, був ідеологом цих змін. Я сподіваюся, що його досвід в Україні буде не менш успішним", – говорив він тоді в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтримав главу "Укрзалізниці" Балчуна в конфлікті з міністром інфраструктури Омеляном.

"Чвари залишайте вдома", – сказав він в ході засідання Кабінету міністрів від 25 січня 2017 року, закликавши до конструктивної роботи в сфері інфраструктури та транспорту.

Омелян і Балчун обмінялися критичними висловлюваннями щодо їх дій на своїх постах в ході засідання уряду.

Міністр інфраструктури звинувачує керівництво "Укрзалізниці" в корупційній діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування