МЗС нагадало Росії та світу про ув'язнених Кремлем українців

Четвер, 26 січня 2017, 16:09

МЗС України висловлює рішучий протест у зв’язку з черговою відмовою РФ  передати в Україну незаконно засуджених  Олега Сенцова та Олександра Кольченка, звільнити журналіста Миколу Семену та допустити до Станіслава Клиха незалежних медиків.

Про це під час брифінгу заявила речниця МЗС Мар’яна Беца.

Вона наголосила, що Сенцов та Кольченко ніколи не зверталися до російських органів з метою оформлення російського громадянства і російських документів.

"Міністерство закордонних справ черговий раз вимагає від російської сторони припинити незаконні дії щодо примусового визнання Олега Сенцова та Олександра Кольченка російськими громадянами, а також забезпечити їхнє безумовне звільнення та повернення в Україну, як і інших бранців Кремля", - заявила Беца.

Вона також нагадала про важкий стан ще одного ув’язненого в РФ українця Станіслава Клиха.

"Вимагаємо від російської сторони негайно надати дозвіл для незалежного медичного обстеження С.Клиха. Звертаємось до іноземних партнерів щодо посилення тиску на РФ з метою надання необхідної допомоги назконно увязненого громадянина України", - сказала Беца.

Говорячи про справу кримського журналіста Миколи Семени. Беца наголосила, що його переслідують за політичними мотивами. "Ми категорично засуджуємо незаконні дії оккупанта і закликаємо міжнародних партнерів вплинути на РФ із вимогою припинити переслідування Семени та інших українських громадян – політичних заручників Кремля", - сказала Беца.

Загалом, за даними МЗС, у Росії незаконно утримують 17 українських громадян.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування