Грицак натякнув, що депутати піаряться за допомогою "блокади" залізниці

Четвер, 26 січня 2017, 20:58

Глава СБУ України Василь Грицак негативно розцінює дії народних депутатів, які заблокували частину залізниці в Луганській області, та закликає їх діяти законними методами.

Про це він сказав журналістам у Києві в четвер.

"Що стосується депутатів, які нині перебувають на лінії зіткнення. Є така стаття - "блокування транспортних комунікацій". Наскільки мені відомо... мені підказали, що відкрито кримінальне провадження. (...) Я не хочу скривдити названих вами депутатів, але як тільки хтось починає забувати якісь імена - депутати починають показувати якусь активність", - прокоментував Грицак ситуацію з блокуванням залізниці в Луганській області

Він також наголосив, що народні депутати мають діяти у встановленому законом порядку, а якщо мають бажання воювати - можуть вирушити в зону АТО.

"Я не знаю, що мають робити депутати з незрозуміло якими "стволами", як мені сказали, на спині, на лінії зіткнення. Якщо вони хочуть повоювати, нехай йдуть у бойові підрозділи. Якщо я хочу поїхати в АТО - я беру свій автомат і їду в АТО, проводжу якісь ревізії, якісь перевірки... але, як на мене, це не те, чим мають займатися народні депутати України. Якщо хочуть перевіряти - вони мають це робити у встановленому законом порядку, направляти депутатські звернення, запити", – зазначив він


Як відомо, 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте, а також станцію "Світланове" для припинення торгівлі з незаконними збройними формуваннями. Блокпост блокади дістав назву "Редут Богдана".

Прокуратура 26 січня відкрила кримінальне провадження за фактом блокування залізниці в Луганській області на лінії розмежування за ч.1 ст.279 Кримінального кодексу України (блокування транспортних комунікацій).

Спікер прокуратури Луганської області Ганна Зикова розповіла, що на 41-му км перегону перебуває близько 55 людей у камуфляжі, серед яких народні депутати Семенченко, Тарас Пастух і Володимир Парасюк.

Вони розмістили на залізничній колії три дерев'яні "їжаки" і заблокували вантажі, які переміщалися на не підконтрольну українській владі територію Луганської області.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз написав у Facebook, що протестувальники заблокували в Луганській області призначені для транспортування вугілля порожні вагони, ця акція загрожує енергетичній безпеці всієї країни: "Акція окремих народних депутатів України та колишніх бійців добровольчих батальйонів "Донбас" та "Айдар" несе загрозу енергетичній безпеці країни. Протестувальниками заблоковані порожні вагони, призначені для транспортування вугілля на підконтрольну Україні територію. Якщо постачання палива не буде відновлено, без енергоносіїв залишаться теплоелектростанції Центральної і Західної України".

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
08:14
ЗСУ знешкодили ще 870 окупантів, знищили 9 танків та 21 артсистему – Генштаб
08:14
Туск закликав фермерів зупинити блокаду кордону України: "Вирішується доля війни"
07:43
CNN: США не підтримали Ізраїль, який вдарив у відповідь по Ірану
07:10
фото, відео, доповнено У Росії впав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3
06:25
У Дніпрі влучання: горить багатоповерхівка, дев'ятеро постраждалих. В області загинула жінка
Усі новини...