НАБУ знайшло в екс-"айдарівця" Мельничука незадекларовану фірму

П'ятниця, 27 січня 2017, 09:56

Національне антикорупційне бюро розслідує кримінальне провадження щодо нардепа Сергія Мельничука з групи "Воля народу" за підозрою у декларуванні недостовірної інформації.

Про це свідчить ухвала Солом’янського суду Києва від 13 січня.

Детектив НАБУ повідомив, що нардеп Мельничук не вказав в електронній декларації частку у статутному капіталі ПП "Вазіт" у розмірі  1,05 млн грн.

Водночас НАБУ має інформацію, що нардеп Мельничук звертався до Національного агентства з питань запобігання корупції з заявою про внесення змін до декларації у зв’язку з виявленням помилок.

НАБУ зареєструвало кримінальне провадження за ст.366-1 ККУ – декларування недостовірної інформації.

Суд низкою ухвал дав НАБУ доступ до інформації про реєстрацію і банківські рахунки ПП "Вазіт", до електронної декларації нардепа та будь-яких звернень Мельничука в НАЗК з моменту подачі декларації.

У державному реєстрі компаній Мельничук дійсно значиться співзасновником і директором фірми "Вазіт".

Підприємство "Вазіт" зареєстроване у Вінниці і спеціалізується на оптовій торгівлі, будівництві, монтажі машин і устаткування.

Українська правда" намагається зв'язатись з Мельничуком, але поки його телефон поза зоною досяжності.

Як відомо, екс-комбат "Айдара" і народний депутат від групи "Воля Народу" Сергій Мельничук задекларував 1 трильйон гривень готівкою (більше $38 млрд).

Пізніше Мельничук звернувся до НАЗК з проханням дати йому виправити дані про доходи за 2015 рік – з 1 трильйона гривень на 10 млн гривень. Однак у реєстрі НАЗК в деклараціях Мельничук досі відображається трильйон гривень.

Мельничук стверджував, що задекларує трильйон гривень, щоб довести недоліки системи е-декларування.

Ірина Салій, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...