В Держдумі РФ хочуть повернути "втрачені землі" України і Казахстану

П'ятниця, 27 січня 2017, 12:03

Так званий депутат Держдуми від тимчасово окупованого Росією Криму Павло Шперов заявив, що Росії треба повернути втрачені землі "в країнах ближнього зарубіжжя".

Про це він сказав на засіданні круглого столу в нижній палаті російського парламенту з проблем російських співвітчизників, передає УНІАН.

"Ми велика країна і повинні захищати свої інтереси по всьому світу всіма доступними силами. Сил у нас достатньо, потрібно вести пропаганду, не все втрачено в так званих країнах близького зарубіжжя", - сказав він.

На думку Шперова, "коли ми, наприклад, у Казахстані називаємо наших співвітчизників діаспорою, то це наші землі, які тимчасово відірвані. Кордони не вічні, і ми повернемося до кордонів держави російської. Це буде найближчим часом".

Він упевнений, що не можна називати "співвітчизників у близькому зарубіжжі" діаспорою, оскільки таким чином їх "відрізають від РФ, зрівнюючи зі співвітчизниками в Австралії".

"Те, що споконвіку наше, воно наше. Південний Урал, Південний Сибір – це наші землі, військо Донське, Новоросія, Малоросія – це наші землі, і ми повинні вести політику, щоб ці землі повернулися", - заявив Шперов.

Також він вважає, що РФ "втратила Україну як братню державу", і "виростила там наших ворогів".

Як відомо, 20 вересня Верховна Рада затвердила постанову про невизнання легітимності виборів у анексованому Криму і усього складу Держдуми РФ сьомого скликання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування