Екс-голові штабу АТО загрожує 8 років в'язниці за падіння літака в Луганську

П'ятниця, 27 січня 2017, 12:04

Прокуратура просить від суду 8 років позбавлення волі для колишнього начальника штабу АТО Віктора Назарова за недбалість, що спричинила катастрофу літака Іл-76 в Луганську 2014 року.

Про це повідомив прокурор Олександр Свинар у Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області, передають "Українські новини".

Прокуратура попросила суд визнати підсудного винним за всіма пунктами звинувачення і засудити його до 8 років позбавлення волі. Також прокуратура просить суд стягнути з Назарова 133 тис. гривень за проведення судових експертиз та 28,7 млн гривень на користь держави за знищену техніку.

Окрім того, прокуратура просить суд задовольнити цивільні позови 49 потерпілих та зобов'язати екс-голову штабу антитерористичної операції виплатити кожному по 500 тис. гривень моральної компенсації.

Сам Назаров під час дебатів заявив, що невинний і попросив суд винести виправдувальний вирок.

Після закінчення дебатів суддя Наталія Самоткан заявила, що йде в дорадчу кімнату для винесення вироку. Дата оголошення рішення буде повідомлена пізніше.

Як повідомлялося, 14 червня 2014 року в Луганській області з переносного зенітно-ракетного комплексу був збитий літак Іл-76 МД. Він загорівся і впав. На його борту знаходилися 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Усі загинули.

Як результат - на лаві підсудних один чоловік, генерал-майор Віктор Назаров, який у момент трагедії був начальником штабу АТО. Його звинувачують у недбалому ставленні до служби, вчинене в бойовій обстановці, що спричинило тяжкі наслідки.

23 листопада 2016 року Назарову оголосили обвинувальний акт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News