Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львову передали 12 га землі під сміття

П'ятниця, 27 січня 2017, 12:22
Львову передали 12 га землі під сміття

Львову передали земельну ділянку у Яворівському районі площею 12 га для облаштування нового полігону для твердих побутових відходів та будівництва комплексу з переробки сміття.

Відповідне рішення було прийняти у п’ятницю, 27 січня, у на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій ЛОДА, передає zaxid.net.

Мер Львова Андрій Садовий звернувся до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який приїхав на засідання комісії, з проханням передати місту одну з трьох земельних ділянок, яку ЛОДА виставила на конкурс для будівництва сміттєпереробних комплексів місту.

"Я підтримую ініціативу ЛОДА, які передбачаються для сміттєпереробних комплексів. Якби була б можливість одну ділянку, площею 12 га, на території "Сірки" передати для Львова, я був би дуже вдячний. Якщо ні, то треба брати участь у конкурсі, який оголосила ЛОДА. Якби була б нова ділянка, це був би один з варіантів, щоб цю проблему вирішити", - сказав Садовий.

Володимир Гройсман уточнив у голови ЛОДА чи ця ділянка є у державній власності, про яку говорить Андрій Садовий, та доручив голові ЛОДА передати її місту. Згодом місто має звести там сміттєперобний комплекс.

"У мене є пропозиція зняти одну ділянку з конкурсу, ту, яку скаже міський голова, і передати місту. Андрій Садовий має особисто написати листа у ЛОДА і взяти зобов’язання протягом шести місяців побудувати полігон, запустити його в експлуатацію. Якщо вам треба Держкомзем – завтра він буде тут і все погодить", - заявив Гройсман.

23 січня мер Львова Андрій Садовий попередив Гройсмана про ймовірний новий обвал на сміттєзвалищі.

24 січня прем’єр Володимир Гройсман доручив голові Львівської ОДА Олегу Синютці знайти рішення щодо покращення ситуації із Грибовицьким сміттєзвалищем. Він розкритикував місцевих чиновників.

"Мешканці міста Львів не повинні страждати від безгосподарності і безпорадності міських чиновників", - сказав тоді Гройсман.

Детальніше про проблему сміття у Львові читайте статтю Замкнене коло львівського сміття.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування