Геращенко про звільнення заручників: важлива повна координація з СБУ

П'ятниця, 27 січня 2017, 13:33

Всі відомства і структури, залучені в процес звільнення заручників, усвідомлюють необхідність повної координації своїх зусиль зі Службою безпеки.

На цьому наголосила перший віце-спікер парламенту представник України в Тристоронній контактній групі Ірина Геращенко у своєму Facebook у п'ятницю.

Вона зазначає, що в рамках відеоконференції гуманітарної підгрупи 26 січня обговорювалася одна тема – звільнення заручників.

"Українська сторона провела масштабну пошукову роботу щодо аналізу тих коректних списків, які використовують всі сторони в рамках Мінських груп. Робимо все можливе, щоб розблокувати процес звільнення заручників", – запевнила Геращенко.

Також у четвер відбулася зустріч родин заручників з представниками всіх відомств і силових структур, що входять до міжвідомчого центру СБУ з питань пошуку зниклих безвісти і звільнення заручників.

"Всі структури усвідомлюють необхідність повної координації своїх зусиль з СБУ, задля активізації пошуку зниклих і соціальної допомоги родинам зниклих та заручників", – наголошує Геращенко.

Як відомо, українська сторона наполягає на негайному розблокуванні звільнення заручників, вказуючи на реалістичні компроміси, запропоновані ще кілька місяців тому.

Росія в свою чергу блокує процес обміну заручників.

Геращенко зазначала, що проросійські бойовики наполягають на негайній амністії як передумові звільнення і передачі їм близько 700 осіб в обмін на близько 50.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування