Зубко обіцяє, що госпітальні округи не призведуть до закриття медзакладів

П'ятниця, 27 січня 2017, 14:35

Віце-прем'єр Геннадій Зубко обіцяє, що створення госпітальних округів в Україні не призведе до закриття існуючих медустанов.

Про це він заявив на прес-конференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Жодна медична установа в умовах реформування не буде закрита", - сказав Зубко.

Віце-прем'єр зазначив, що збільшення фінансування первинної медицини на 40% від загального фінансування медустанов дасть можливість змінити концептуальний підхід до організації охорони здоров'я.

"Це крок до діагностики і попередження хвороб, а не до оперативного втручання", - пояснив він.

При цьому Зубко підкреслив, що в процесі реформування "є певне протистояння з боку голів райрад і райдержадміністрацій, які також не розуміють суть реформи".

"Думаю, протягом двох-трьох тижнів, коли ми побачимо перші затверджені госпітальні округи, всі питання будуть зняті", - вважає віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, всього планується створити госпітальні округи в 12 регіонах України. По п'ять - у Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, по чотири - у Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Житомирській і Черкаській та по три - у Рівненській, Хмельницькій і Вінницькій областях. У столиці створять один округ. Проекти решти областей - на доопрацюванні.

Як повідомлялося, у Київській області міністерство планує створити 4 госпітальних округи з центрами в Білій Церкві, Боярці, Вишгороді та Броварах.

У МОЗ пояснили, для чого створюються госпітальні округи і як вони будуть працювати.

Міністерство до 1 лютого 2017 року має розробити і направити в Кабмін проект нормативно-правового акту про затвердження переліку та складу госпітальних округів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування