Суд у справі "Топаза" не може відбутися вже близько двох місяців

П'ятниця, 27 січня 2017, 22:52

Чергове засідання Київського райсуду Харкова у справі антимайданівця Ігоря Кромського, відомого на прізвисько "Топаз", призначене на п'ятницю, не відбулося.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Харківської області в п'ятницю.

"Засідання перенесли, оскільки не з'явилися адвокати", - зазначили у відомстві.

У свою чергу, як повідомив адвокат Кромського Олександр Шадрін, він і його колега Дмитро Горшколепов були відсутні, оскільки були зайняті в інших справах в інших судах.

Суд не може провести засідання у справі Кромського вже близько двох місяців. Раніше, в грудні, з різних причин були перенесені три засідання

Як відомо, харків'янин Кромськой був учасником охорони Антимайдану в Маріїнському парку в Києві.

Став відомий за позивним "Топаз" після появи в мережі Інтернет відео, знятого в таборі "Антимайдану". Зйомка обривається після того, як на автора відео нападають "тітушки" і він кілька разів волає про допомогу до супроводжуючого його І. Кромського: "Топаз, дай команду!".

Кромського затримали 28 березня в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом штурму Харківської облдержадміністрації 1 березня.

29 березня 2014 року Ленінський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

7 квітня 2014 року Кромськой втік із-під домашнього арешту.

25 квітня співробітники Служби безпеки України затримали Кромського під час зустрічі з журналістами російського телеканалу LifeNews.

26 квітня 2014 року Київський райсуд Харкова ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без можливості внесення до 28 травня. Пізніше строки тримання під вартою неодноразово продовжувалися.

9 вересня 2014 року у Київському райсуді Харкова відбулося попереднє слухання у справі щодо Кромського, якого звинувачують за ч. 1,2 ст. 294 (масові заворушення), ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України.

Суд відмовився пом'якшити міру запобіжного заходу обвинуваченому і продовжив арешт ще на 60 днів.

12 вересня 2014 року Київський райсуд Харкова змінив Кромському запобіжний захід на особисте зобов'язання і повернув обвинувальний акт у прокуратуру.

3 жовтня 2014 року обвинувальний акт стосовно Кромського було повторно передано до Київського райсуду Харкова.

18 грудня 2014 року Київський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури змінив запобіжний захід стосовно Кромського на утримання під вартою без можливості внесення застави.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...