Олланд: Європа має дати тверду відповідь на заяви Трампа

Субота, 28 січня 2017, 22:07

Європа повинна дати "тверду відповідь" на заяви президента США Дональда Трампа, відповідно до яких він привітав вихід Великобританії з Євросоюзу та оголосив про відмову США приймати біженців.

Про це заявив президент Франції Франсуа Олланд у суботу на саміті середземноморських країн ЄС у Лісабоні, передає Радіо Свобода.

"Коли такі заяви лунають із боку президента США, і коли він говорить про "Brexit" як про модель для інших країн, я думаю, ми повинні відповісти", – сказав Олланд.

Олланд зазначив, що у відносинах з новим господарем Білого дому країни ЄС повинні зайняти тверду позицію, захищаючи загальноєвропейські інтереси.

"Якщо Трамп відмовляється приймати біженців, в той час як Європа це робить, доведеться відповідати", – додав він.

"Речі, які ми чуємо зі Сполучених Штатів, потурають екстремістському популізму, підтримують ідею, що не буде більше Євросоюзу, що ми більше не повинні залишатися разом, не повинні приймати біженців, що нам слід поставити під сумнів наші угоди про клімат, що ми повинні займатися протекціонізмом. Але ЄС виступає проти протекціонізму. Європа не закрита. У нас є цінності і принципи", – сказав президент Франції.

Напередодні під час зустрічі з прем’єр-міністром Великобританії Терезою Мей Трамп заявив, що вітає рішення Великої Британії вийти з Європейського Союзу.

Також 27 січня Трамп видав указ, який на невизначений термін передбачає заборону на прийом сирійських біженців у США. Іншим своїм рішенням він призупинив надання віз громадянам кількох переважно мусульманських країн. Заборона тривалістю 90 діб поширюється на людей, які могли прибути з Сирії, Ірану, Іраку, Лівії, Сомалі, Судану та Ємену.

Управління верховного комісара ООН у справах біженців та Міжнародна організація з міграції закликали Трампа продовжити "давні традиції", згідно з якими США пропонує притулок людям, що тікають від війни та переслідувань.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
Усі новини...