Суддю Солом'янського райсуду, упійманого на хабарі, не захотіли брати під варту

Неділя, 29 січня 2017, 19:11

Галицький райсуд Львова відмовив детективам НАБУ у клопотанні про арешт судді Солом’янського районного суду м. Київ, затриманого "на гарячому" під час одержання хабаря у сумі 22 тис. доларів.

Як повідомили у Національному антикорупційному бюро, відповідне рішення судом ухвалено 29 січня.

"Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, що, на думку НАБУ, є неприйнятним", - заявили в НАБУ. 

Згідно з повідомленням, ухвалюючи рішення, суддя Галицького райсуду мотивував його "публічним зверненням Вищої ради правосуддя, яке не має жодної юридичної сили".

"Норми законів та Конституції України, усталена практика арешту суддів, затриманих під час скоєння тяжких злочинів вже після набуття чинності судової реформи, повністю проігноровані.  Ситуація, що склалася, cуперечить букві і духу судової реформи. Закликаємо компетентні органи та громадськість дати їй належну оцінку, аби унеможливи повторення подібних випадків в майбутньому", - зазначили в НАБУ.

У свою чергу адвокат "Небесної сотні" та "автомайданівець" Роман Маселко зазначив, що це - "перші результати тиску на суддів від Вищої ради правосуддя, яка звернула увагу слідчих суддів на необхідність відпускати таких суддів, якщо на арешт немає згоди ВРП". 

"Як інакше міг вирішити суд, якщо ВРП, яка призначає і звільняє суддів по суті дала таку вказівку. ... Спитаєтесь - чому ж НАБУ не взяло згоди у ВРП? А ви пробували взяти таку згоду у суботу чи неділю? А КПК дає лише 60 годин з моменту затримання на подачу до суду клопотання про запобіжні заходи. То чи реально отримати таку згоду", - зазначив він. 

Як відомо, 26 січня  міністр внутрішніх справ Арсен Аваков  заявив, що суддю Солом'янського райсуду м.Києва та директора адвокатського бюро, який виступав посередником, затримали під час отримання хабара у розмірі 22 тис. доларів за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст. 190; ч.2 ст. 15; ч.4 ст. 27; ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України. 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...