У Харкові за розбій судили банду з бійців "Грифона" і "Беркута"

Понеділок, 30 січня 2017, 10:23

Червонозаводський райсуд Харкова виніс обвинувальний вирок у справі організованої збройної банди, яка викрадала людей і забирала у них гроші.

Про це йдеться у вироку колегії суддів під головуванням Світлани Салаячук, повідомляє 30 січня "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в мотивувальній частині рішення суду, крім організатора, до банди входили ще троє людей: його брат-"беркутівець", співробітник "Грифона" і безробітний.

Зокрема 2 листопада 2013 року ці особи напали на чоловіка, який займався обміном валюти на ринку "Барабашово", наділи на нього наручники, на голову – непрозору шапку, зв'язали, побили, вивезли на окружну і кинули в лісосмузі, попередньо відібравши гроші (30 тис .дол, 2,5 тис євро і 80 тис. грн).

6 листопада 2013 року банда скоїла другий напад  –- на чоловіка, який збирався купити квартиру і тому періодично міняв великі суми грошей. Інсценувавши ДТП, вони змусили потерпілого вийти з машини, після чого напали на нього, наділи наручники, відвезли на значну відстань, і кинули в наручниках в машині, забравши у нього більш 1млн.150 тис. грн, рюкзак і iPhone5.

В обох випадках злочинці представлялися перехожим співробітниками міліції, які проводять затримання.

В ході досудового слідства, а також судового розгляду справи обвинувачені не визнавали себе винними і відмовлялися давати свідчення.

Про визнання провини і каяття вони заявили лише вході судових дебатів, не даючи пояснень за пред'явленим звинуваченням.

Всіх чотирьох визнано винними в скоєнні злочинів, передбачених ст.257 (бандитизм), ч.3 ст.28, ч.1 ст.263 (незаконне поводження з вогнепальною зброєю), ч.3т.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини, вчинене організованою групою), ч.4 ст.187 (розбій, вчинений організованою групою), ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу.

Крім того, екс-бійці "Грифону" і "Беркута" визнані винними в перевищенні посадових повноважень (ст.364 КК).

Організатора банди засуджено до 11 років позбавлення волі з конфіскацією майна, екс-бійці "Беркута" і "Грифона" – до 10,5 років позбавлення волі з конфіскацією майна, четвертий член банди – до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того, всі вони позбавлені права протягом 3 років обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій і повинні заплатити штраф 8,5 тисячі грн. кожен.

Вирок ще не вступив в законну силу і може бути оскаржений в апеляційному порядку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News