Флінн обговорював з російським послом скасування санкцій

П'ятниця, 10 лютого 2017, 06:47
Флінн обговорював з російським послом скасування санкцій

Радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн в приватному порядку обговорював з російським послом питання скасування санкцій.

Про це повідомило видання The Washington Post з посиланням на джерела, передає Reuters.

Як пише видання, деякі високопоставлені американські чиновники інтерпретували цей контакт як "потенційно незаконний" сигнал Росії, що вона може розраховувати на послаблення санкцій, запроваджених адміністрацією Обами в грудні.

Агенство повідомляло минулого місяця, що Флінн провів п’ять телефонних розмов з послом Росії Сергієм Кисляком 29 грудня, коли президент Барак Обама вжив відповідні заходи у зв’язку із втручанням Росії у президентські вибори в США.

Флінн спочатку заперечував, що обговорював санкції з послом Росії, але згодом через свого прес-секретаря визнав, що така розмова могла відбутися.

"Флінн вказав, що хоч він не пам’ятає обговорення санкцій, він не міг бути впевненим, що ця тема ніколи не піднімалася", - сказав прес-секретар Флінна.

Чиновники заявили, що ФБР вивчає контакти Флінна з Кисляком.

Як пише видання, деякі чиновники підкреслюють, що хоча санкції і обговорювались, вони не побачили доказів того, що Флінн обіцяв вжити заходів після інавгурації.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News