"Укрзалізніця" закупила бракованих запчастин на 20 мільйонів

П'ятниця, 10 лютого 2017, 09:11

Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила факт постачання неліквідних запасних частин до поїздів державного підприємства "Укрзалізниці".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що керівництво одного зі структурних підрозділів УЗ уклало договори на поставки запчастин з двома приватними підприємствами. Комерсанти свідомо поставили підприємству комплектуючі, вироблені з грубими порушеннями технічних умов, що, зокрема, значно знижувало термін експлуатації запчастин. При цьому чиновники структурного підрозділу зі свого боку не забезпечили належну перевірку якості товару.

За висновками експертів профільних наукових закладів, закупка вказаних комплектуючих могла призвести до надзвичайних подій на залізниці під час вантажних та пасажирських перевезень.

В офісах комерсантів та структурного підрозділу залізниці оперативники СБУ вилучили фінансово-господарську документацію, яка доводить проведення багатомільйонної оборудки з постачання неякісних комплектуючих.

Наразі неліквідну продукцію опечатано та передано на зберігання держпідприємства.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування