Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Туркменістані пройшли вибори президента. Кандидатів від опозиції не було

Неділя, 12 лютого 2017, 18:50

У неділю в Туркменістані пройшли вибори президента.

Як повідомляє Русская служба ВВС, чинний президент Гурбангули Бердимухаммедов на цих виборах балотувався на третій термін. На посаду свої кандидатури висунули ще 8 осіб - широкому загалу вони невідомі і політикою раніше ніколи не займалися.

Кандидатів від опозиції на виборах не було. 

"Сама опозиція розрізнена, більшість її представників перебувають за кордоном", - йдеться у повідомленні. 

На вибори свої кандидатури висунули усі три політичні партії Туркменістану: правляча Демократична партія представлена Бердимухаммедовим, Аграрна партія висунула одного зі своїх активістів , Партія промисловців та підприємців - банківського менеджера. Ще 6 кандидатів висунуті "ініціативними групами", які створюються на тимчасовій основі, двоє з них є заступниками губернаторів, інші - керуючі працівники з хімічної, нафтової та аграрної галузей.

Як повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на ЦВК Туркменії, на момент закриття виборчих дільниць на виборах президента проголосували 97,27% зареєстрованих виборців.

У виборчому кодексі передбачено, що "обраним вважається кандидат, який одержав на виборах більше половини голосів виборців, які взяли участь у голосуванні", мінімальний поріг явки не вказано. На минулих виборах 2012 року ЦВК Туркменії оголосила вибори президента такими, що відбулися, коли проголосували 68,22% виборців.

Як відомо, у Туркменістані президент є главою держави і верховним головнокомандуючим. Однак насправді діючий президент Гурбангули Бердимухаммедов має практично абсолютну владу, призначає і звільняє державних і урядових чиновників всіх рівнів, у т.ч. міністрів, верховного суддю і головного прокурора.

У вересні Бердимухаммедов затвердив нову редакцію Конституції, яка скасовує 70-річний віковий ценз для кандидатів у президенти (зараз діючому президенту 59 років)  і збільшує термін президентських повноважень з 5 до 7 років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування