Трамп оцінює ситуацію з Флінном через його розмови з послом РФ

Вівторок, 14 лютого 2017, 03:04

Майбутнє радника президента США з національної безпеки Майкла Флінна на посаді перебуває під питанням, поки Дональд Трамп оцінює, чи можна йому довіряти після того, як стало відомо, що Флінн обговорював питання санкцій з послом РФ в США.

Про це повідомив прес-секретар Білого дому Шон Спайсер, пише The New York Times.

"Президент оцінює ситуацію. Він розмовляє з віце-президентом Пенсом щодо бесіди, яку він провів з генералом Флінном, а також говорить з іншими різними людьми про те, що він вважає найважливішим питанням, - нашу національну безпеку", - сказав Спайсер.

Спайсер виступив з цією заявою незабаром після того, як радник президента Келліенн Конуей в інтерв'ю на MSNBC заявила, що Флінн користується "повною довірою президента".

Білий дім прослухав стенограму бесіди Флінна з послом РФ в США Сергієм Кисляком. Розмова стосувалася санкцій проти Росії і інших питань, але, як повідомляли ЗМІ, Флінн сказав Пенсу, що санкції і політика не обговорювалися.

Раніше видання The Washington Post повідомило, що Флінн в приватному порядку обговорював з російським послом питання скасування санкцій.

Агентство повідомляло минулого місяця, що Флінн провів п'ять телефонних розмов з послом Росії Сергієм Кисляком 29 грудня, коли президент Барак Обама вжив відповідні заходи у зв'язку з втручанням Росії у президентські вибори в США.

Флінн спочатку заперечував, що обговорював санкції з послом Росії, але згодом через свого прес-секретаря визнав, що така розмова могла відбутися.
"Флінн вказав, що хоча він не пам'ятає обговорення санкцій, він не міг бути впевненим, що ця тема ніколи не піднімалася", - сказав прес-секретар Флінна.

Нинішні і колишні високопосадовці повідомили, що ФБР вивчало телефонну розмову. Колишній чиновник адміністрації сказав, що розшифровки досить, щоб дати обгрунтування Білому дому, чи повинен Трамп залишити Флінна на посаді.

За даними чиновників, Флінн запевняв співрозмовника, що санкції є рішенням адміністрації Обами і що політика може змінитися за адміністрації Трампа. Він закликав Росію не вживати кроків у відповідь, оскільки це може ускладнити майбутню співпрацю.

Флінн ніколи явно не обіцяв полегшення санкцій, повідомило джерело, однак виглядає на те, що він створював враження, що це можливо.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування