Трамп критикує ЗМІ за "нечесне ставлення" до Флінна

Четвер, 16 лютого 2017, 04:57

Президент США Дональд Трамп критикує ЗМІ за "нечесне ставлення" до його колишнього радника з питань національної безпеки Майкла Флінна, який пішов через скандал, спричинений його розмовою з російським дипломатом до вступу на посаду.

Про це президент США заявив 15 лютого під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, пише Радіо Свобода.

Трамп назвав Флінна "чудовою людиною", зазначивши, що був засмучений через погане ставлення до екс-радника.

Дональд Трамп також розкритикував тих, хто надав ЗМІ інформацію щодо Майкла Флінна, назвавши це "кримінальною дією".

Лідери Конгресу заявили, що проведуть розслідування з приводу контактів між Росією і головними помічниками президента США Дональда Трампа в період до його вступу на посаду.

Як відомо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого.

Інформація про його відставку з'явилася після того, як стало відомо, що міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії.

Водночас, як повідомлялося, Трамп знав кілька тижнів, що радник з національної безпеки Майкл Флінн ввів в оману Білий дім про свої контакти з Росією, але не відразу попросив його про відставку.

За даними правоохоронних органів США, під час виборчої кампанії консультанти високого рівня, близькі до теперішнього президента США, були на постійному зв'язку з росіянами.

Детальніше про те, чому Флінн пішов у відставку читайте в статті на ЄвроПравді: Перша втрата Трампа на російському фронті: чому пішов у відставку радник президента з нацбезпеки

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування