Меркель: Умов для політичної частини Мінська немає, але Україна пообіцяла її почати

Субота, 18 лютого 2017, 10:15

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель стверджує, що українська сторона пообіцяла почати виконання політичної частини Мінських угод ще до того, як настануть умови для їх виконання.

Про це вона заявила у виступі на Мюнхенській безпековій конференції 18 лютого, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

Меркель визнала, що при погодженні умов "Мінська" сторони припустилися помилки.

"Я бачу дві ключові проблеми Мінської угоди. Перше – коли ми її узгоджували, ми виходили з припущення, що виконання політичної частини почнеться в перший день після припинення вогню.

Іншою проблемою стало те, що коли Мінська угода набула чинності, реальне перемир’я так і не почалося", - розповіла вона.

Меркель визнала, що наразі немає підстав починати виконання політичної частини Мінська. "Якщо немає перемир’я, яке триває хоча б п'ять днів, ми не можемо переходити до політичних кроків", - пояснила канцлер.

Водночас, вона пояснила, що Україна взяла на себе зобов’язання почати виконання політичної частини попри це. "Але Україна сказала, що паралельно ми починаємо політичний процес", - розповіла вона.

Меркель водночас підкреслила, що Німеччина вважає неможливим відновлення звичних відносин з РФ без повернення Росії до дотримання норм міжнародного права: "Ми б хотіли боротися проти тероризму разом з Росією, хотіли б мати спільний економічний простір. Але це неможливо, коли порушені ключові норми".

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News