У білоруському Гомелі протестують проти "дармоїдського декрету"

Неділя, 19 лютого 2017, 11:17

Несанкціонований марш проти так званого "дармоїдського декрету" проходить у неділю в білоруському Гомелі.

Як передає "Інтерфакс-Захід", за різними оцінками, безпосередньо в марші бере участь близько 2 тисяч осіб. Міліція не перешкоджає його проведенню.

Люди, незадоволені декретом N3 "Про попередження соціального утриманства", зібралися на площі Повстання і рушили маршем до центру Гомеля на площу Леніна, де розташований Гомельський облвиконком. Біля облвиконкому присутні планують провести мітинг.

У колоні люди різного віку і різного соціального статусу, йдуть сім'ї з маленькими дітьми, пенсіонери, молодь. Опозиційної атрибутики, традиційної для несанкціонованих акцій, майже немає. В руках люди тримають плакати "Я не дармоїд", час від часу люди скандують "Ні дармоїдському декрету". Проїжджаючі повз машини підтримують учасників акції сигналами.

Як повідомлялося, у п'ятницю представники білоруської опозиції провели в центрі Мінська несанкціоновану акцію проти "дармоїдського декрету". Акція зібрала, за різними оцінками, кілька тисяч людей.

Декретом "Про попередження соціального утриманства" встановлено обов'язок громадян Білорусі, іноземних громадян, які постійно проживають в країні, осіб без громадянства, які не брали участі у фінансуванні державних витрат або брали участь в такому фінансуванні менше 183 календарних днів (півроку - ІФ), зі сплати збору в розмірі 20 базових величин.

За несплату або неповну сплату передбачено накладення штрафу в розмірі від 2 до 4 базових величин або адміністративний арешт з обов'язковим залученням до виконання суспільно корисних робіт.

Базова величина в Білорусі в даний час складає Br23 ($12).

Термін сплати податку закінчується 20 лютого 2017 року. За даними міністерства з податків і зборів, за станом на 7 лютого "дармоїдський збір" сплатив лише кожен десятий із зобов'язаних це зробити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
15:27
РФ створює нову адмінеліту на окупованих територіях України – розвідка Британії
Усі новини...