Голова МВС повідав, чим обернувся експеримент із камерами на дорогах

Понеділок, 20 лютого 2017, 15:02

Дорожня патрульна поліція запрацює в Україні після постачання машин Mitsubishi, а для запуску автофіксації порушень на дорогах будуть потрібні інвестиції й підготовка.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна",

"Дорожня патрульна поліція обов'язково буде найближчим часом. Ми готуємося. Щойно завеземо закуплені Mitsubishi, одразу запустимо в дію цей проект", – заявив він.

На запитання, чому так довго не вводиться система автофіксації порушень Правил дорожнього руху, Аваков відповів: "Ви повинні зрозуміти, що це вимагає мільярдних інвестицій".

"На заході це питання вирішується так: віддається в аутсорсинг, компанія вкладає мільярди, а потім каже "ОК, 20% ми будемо отримувати від штрафів". Я думаю, що це не дуже нам підходить", – додав міністр.

"Тому вважаю, що з приводу системи оснащення всіх трас країни фото-відеофіксацією – не міст, а саме трас – ми отримаємо консультацію якогось міжнародного інституту про залучення коштів. Наприклад, я оголошу конкурс за посередництвом світового банку чи одного з інвестиційних банків "великої трійки" – і ми приймемо розв'язок", – сказав він.

Аваков вважає, що "зараз це не найважливіший момент".

"Хоча б тому, що за нашими експериментами з уже встановленими камерами кількість порушень така неймовірна, що я не певен, що український громадянин взагалі розуміє, що на нього чекає", – заявив він.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...