Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Народний мер" Севастополя Чалий: До анексії Криму готувалися з 2004 року

Вівторок, 21 лютого 2017, 05:02

Колишній так званий "народний мер" Севастополя Олексій Чалий заявив, що до анексії Криму почали готуватися ще в 2004 році.

Про це він повідомив в інтерв'ю "ТАСС".

За словами Чалого, відповідних ситуацій для початку анексії півострова було кілька, "але до 2014 року не було юридичної можливості це зробити".

"У 2004-2005 роках ми перший раз готувалися до перевороту в зв'язку з "помаранчевою революцією". Але юридично міцна база для наших дій могла з'явитися тільки в разі, якби виник період беззаконня, коли не можна залишатися в рамках закону, якщо з тобою перестають говорити мовою закону. У 2004-2005 року цього не сталося", - заявив він.

Другий раз, за словами Чалого, Крим можна було "забрати" в 2008 році.

"Точно такий же критичний період був в 2008 році, під час війни в Південній Осетії. Ющенко був президентом України. Чорноморський флот Росії брав участь в операції, і коли вони поверталися до Севастополя, на свою головну базу, Ющенко дав команду їх не пускати", - сказав він.

Чалий заявив, що в 2013 році, коли в Києві був підписаний пакет євроінтеграційних законів, "ми зрозуміли, що можемо втратити останню надію на повернення в Росію".

При цьому, за словами Чалого, ніяких контактів з Росією в цей період у нього не було.

Чалий заявив, що "зручним моментом для перевороту" став момент, коли на Майдан відправили севастопольський "Беркут".

Як відомо, анексія Кримського півострова армією РФ почалася 20 лютого 2014 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування