Суд у Відні повинен обрати запобіжний захід Фірташу в четвер

Середа, 22 лютого 2017, 12:44

Суд у Відні приблизно до 15:30 четверга, 23 лютого, має обрати запобіжний захід для українського олігарха Дмитра Фірташа, затриманого 21 лютого у зв'язку із запитом на екстрадицію від Іспанії.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело, знайоме з ходом справи.

"Є 48 годин з моменту затримання, яке сталося вчора (у вівторок, 21 лютого – ред.) у 15:36", – сказав співрозмовник.

Він уточнив, що згідно з правилами європейського ордера на арешт, який був виписаний Іспанією, після рішення суду про запобіжний захід є 30 днів на рішення суду першої інстанції з питання екстрадиції Фірташа в Іспанію, а потім ще 30 днів для розгляду його у другій інстанції у разі подання апеляції.

Джерело припустило, що з високою часткою ймовірності суд може обрати таку ж міру запобіжного заходу, яка була у Фірташа під час розгляду справи про його екстрадицію в США – велику заставу і підписку про невиїзд з території Австрії.

За його словами, застава в розмірі EUR125 млн у "американській" справі, як і раніше існує, тоді як можливість виїзду у Фірташа була в період між рішенням суду першої інстанції від 30 квітня 2015 року про відмову в його екстрадиції в США і протилежним рішенням апеляційного суду, прийнятим 21 лютого 2017 року.

Як відомо, 21 лютого Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа в США.

Остаточне рішення про екстрадицію приймає федеральний міністр юстиції.

Того ж дня українського олігарха затримали у Відні.

В австрійській прокуратурі наголосили, що технічно затримання не пов'язане з рішенням суду про екстрадицію і здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей.

Нагадаємо, українського олігарха затримали в Австрії в березні 2014 року на запит американських слідчих, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро.

США звинувачує Фірташа у дачі хабара розміром 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Детальніше про справу олігарха читайте в матеріалі "#ФірташНаш: Міжнародна війна за українського олігарха".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News