Фірташа в США захищатимуть колишні прокурор Чикаго і міністр безпеки

Середа, 22 лютого 2017, 14:44

Головним адвокатом українського олігарха Дмитра Фірташа в США виступає екс-прокурор Чикаго, де українському бізнесменові пред'явлено звинувачення, Ден Уебб.

Про це свідчать дані із заяви захисту, передає "Інтерфакс-Україна".

До складу юридичної команди також входять колишній міністр внутрішньої безпеки та начальник кримінальної відділу Департаменту юстиції США Майкл Чертофф і адвокат і партнер юридичної компанії Davis Goldberg Galper Ленні Девіс.

Адвокати Фірташа в США заявляють, що готові, при необхідності, захищати його в американських судах.

"Якщо Фірташ все-таки буде змушений прибути в США, американська юридична команда переконана в його невинності за всіма звинуваченнями і буде домагатися зняття цієї несправедливої справи з розгляду Міністерства юстиції США", - наголошується в документі.

Як відомо, раніше про свою незгоду з рішенням апеляційного суду у Відні заявила австрійська команда адвокатів Фірташа.

"Ми приймемо всі можливі заходи, щоб оскаржити це рішення, включаючи подачу апеляції до Верховного суду Австрії і до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ)", - зазначалося в їх релізі, поширеному в ніч на середу.

21 лютого Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа в США.

Остаточне рішення про екстрадицію приймає федеральний міністр юстиції.

Того ж дня українського олігарха затримали у Відні.

В австрійській прокуратурі наголосили, що технічно затримання не пов'язане з рішенням суду про екстрадицію і здійснюється на підставі європейського ордера, виданого Іспанією, де його звинувачують у відмиванні грошей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News