Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС РФ не визнали, що новина про "розіп'ятого хлопчика" – фейк

Середа, 22 лютого 2017, 14:48

На сайті Міністерства закордонних справ Російської Федерації відкривають рубрику, присвячену "фейковим" новинам про Росію.

Про це заявила представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє УНІАН.

У чиновниці запитали, чи вважає вона неправдивою інформацію про "розп'ятого слов'янського хлопчика" або про російські війська, що захопили Дебальцеве й Іловайськ, – але вона не відповіла.

На запитання, чи потрапить у розділ російських фейків інформація про те, що малайзійський "Боїнг" збила ракета російського комплексу "БУК", Захарова відповіла, що "журналісти й ЗМІ відповідають за те, що вони публікують".

"Це має не наснитися, повинні бути матеріали, дані… Мені навіть на думку не може спасти, що з'явиться така стаття, де в такої заяви не буде відповідної ґрунтовної бази аргументів", – сказала представник МЗС РФ.

Кореспондент одного з європейських ЗМІ запитав у Захарової, як чинити в ситуації, коли спершу Росія відмовляється від "зелених чоловічків" у Криму, а потім каже, що це російська армія.

На це Захарова відповіла, що якщо "всі оживилися" після рішення створити розділ про фейкові новини, значить, МЗС "робить усе правильно".

"Якщо ви не публікуєте фейки, чому це вас так зачіпає? У вас, значить, немає шансів туди потрапити", – сказала вона.

За словами чиновниці, завдання МЗС РФ – спростовувати неправдиву інформацію в західній пресі. Захарова поскаржилася, що часто західні ЗМІ "не збираються відображати російську офіційну позицію".

Вона додала, що, якщо в когось будуть претензії до цієї рубрики МЗС РФ, після відповідного звернення, можливо, щось буде змінюватися.

Захарова уточнила, що відтепер на сайті МЗС РФ будуть демонструватися приклади публікацій, які тиражують недостовірну інформацію про Росію. Перша добірка вже опублікована, зазначила вона.

"Ви можете ознайомитися з нею, пройшовши в розділ сайту МЗС за назвою "Прес-служба", потім у "Публікації й спростування", а в підрозділі "Спростування", натиснувши на рубрику "Приклади публікацій, які тиражують недостовірну інформацію про Росію", – повідомила Захарова.

"Тут ми будемо наводити як приклад такі пропагандистські вкиди різних медіаресурсів, давати посилання на їхні джерела тощо", – додала вона.

За словами Захарової, ця рубрика буде регулярно поповнюватися – і завдання в тому, щоб "показати тенденцію, показати основні тренди публікацій фейкових новин" про РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування