Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голова ОБСЄ: Число спостерігачів в Україні планується збільшити

Четвер, 23 лютого 2017, 04:44

ОБСЄ має намір збільшити число спостерігачів у складі своєї Спеціальної моніторингової місії в Україні, зміцнити її технічний потенціал і збільшити години патрулювання уздовж лінії зіткнення.

Про це на засіданні Ради Безпеки ООН оголосив міністр закордонних справ Австрії, голова ОБСЄ Себастьян Курц, передає Центр новин ООН.

"Одним з центральних питань, з якими доводиться мати справу ОБСЄ - криза в Україні та навколо України. Ця криза має ряд аспектів: це анексія Криму, поставки зброї на Донбас, роль Російської Федерації, здійснення Мінських угод і численні акти насильства. Всі ці питання регулярно обговорюються в ОБСЄ …", - заявив Курц.

В ході свого візиту в Україну в січні цього року Курц, за його словами, на власні очі міг переконатися в тому, що ситуація на сході країни вкрай важка.

"Необхідно домагатися поліпшення умов життя місцевого населення, особливо, уздовж лінії зіткнення. У зв'язку з цим вкрай важливо забезпечити безперешкодний доступ гуманітарних організацій до людей, які потребують допомоги", - зазначив він.

Він додав, що рівень насильства, який спостерігається на сході України в останні кілька днів, абсолютно неприйнятний. Міністр закликав всі сторони виконувати Мінські угоди і в повній мірі дотримуватися режиму припинення вогню.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...