Країни, що підтримуть Україну, не визнають паспорти ОРДЛО – МЗС Італії

Четвер, 23 лютого 2017, 11:55

Питання повернення Росії до складу "Великої вісімки" можна буде обговорювати тільки після врегулювання конфлікту на Донбасі.  

Про це заявив посол Італії в Україні Давиде Ла Чечилія, відповідаючи на питання про можливість повернення до складу країн G8 в четвер у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У першу чергу необхідно чекати мирного врегулювання конфлікту, звертаючи особливу увагу на дотримання суверенітету, єдності і територіальної цілісності України. Поки конфлікт не буде вирішено, країни G7 не зможуть дати якоїсь відповіді", - сказав він.

Посол також зазначив, що санкціями можна здійснювати тиск щодо Росії, проте необхідно орієнтуватися на результат – рішення конфлікту на Донбасі.

Водночас Ла Чечилія вважає, що визнання Росією документів окремих районів Донецької та Луганської областей не допоможе у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

"Всі країни, які визнають український суверенітет, територіальну цілісність і незалежність не можуть визнати ці паспорти. І те, що ці документи були визнані президентом (президентом Росії Володимиром Путіним – ред.) нічим не допоможе вирішенню конфлікту", - сказав він.

Посол також зазначив, що єдиним шляхом врегулювання конфлікту на Донбасі є виконання Мінських угод.

Ла Чечилія повідомив, що Італія виділила 1 млн євро на підтримку людей, які постраждали від військових дій на Донбасі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування