Чийгоз: Відкладати питання окупованого Криму неприпустимо

Четвер, 23 лютого 2017, 16:17

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, якого утримають у в'язниці окупованого Криму, закликав нардепів прислухатися в розробці необхідних заходів щодо Криму, в першу чергу, до Мустафи Джемілєва і Рефата Чубарова.

Про це йдеться у його зверненні, яке опублікував його адвокат Микола Полозов.  

За його словами в історії незалежної України "багато прикладів - коли використовували населення Криму, обманюючи, спекулюючи, фактично розпалюючи міжнаціональну ворожнечу для досягнення своїх особистих цілей".

"Ми ж, кримські татари, шукали союзників, і в основному в Києві, щоб вплинути на ці небезпечні процеси", - заявив він.

"Наш лідер Мустафа Джемілєв закликав нас з розумінням ставитися до тих труднощів, з якими зіткнулася незалежна Україна. І ми більшу частину проблем намагалися вирішити самі або жити з ними, чекаючи, коли Україна зміцніє, стане повноцінним членом Європейського Союзу, буде прихильна міжнародним нормам, правам, свободам, що, природно, позначиться на вирішенні наших, в першу чергу політичних вимог", - заявив він.

Чийгоз закликав "довіритися в розробці необхідних заходів щодо Криму і прислухатися, в першу чергу, до Мустафи Джемілєва і Рефату Чубарову, які завжди вміли нести відповідальність за долю Криму, і до інших чесним, що не заплямували себе своїм минулим людям".

"26 лютого, через 3 роки, відкладання вирішення питань, пов'язаних з окупованим Кримом, його статусом (Кримськотатарська національна автономія), вже неприпустимо! Незважаючи на ті труднощі, в яких опинилася сучасна Україна, ми не повинні залежати від думки політиків, які барижать", - заявив він.

"Наші дії повинні бути консолідовані по всьому світу, а українські політики, депутати, президент України зобов'язані взяти на себе відповідальність і прийняти відповідні рішення", - додав він.

Як відомо, Ахтема Чийгоза затримали у січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії "Русское единство".

Суд залишив Чийгоза під арештом до 8 квітня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...