Адвокати закликали Раду з прав людини при Путіні до широкої політичної амністії кримчан

Субота, 25 лютого 2017, 17:59
Адвокати закликали Раду з прав людини при Путіні до широкої політичної амністії кримчан

Адвокати Марк Фейгін та Микола Полозов, які захищають у судах права кримських татар, незаконно ув'язнених та засуджених Росією, звернулися до Ради з прав людини при президентові РФ із закликом до широкої політичної амністії кримчан.

Про це йдеться у зверненні, яке адресовано раднику президента РФ з прав людини, голові Ради Михайлу Федотову. 

У зверненні адвокати зазначають, що є представниками підзахисних - кримських татар і людей інших національностей, переслідуваних за політичні переконання і за вимоги цивільних свобод, значна частина яких після подій 26 лютого 2014 року піддалася політичним переслідуванням.

"Вони виступили з ясною політичною позицією про неприйняття нових порядків. ... Викрадення, підозрілі вбивства, суди і в'язниці стали відповіддю на таке рішення. Не проходить доби, щоб кого-небудь не затримали або не притягнули до адміністративної та кримінальної відповідальності", - зазначають адвокати. 

З цього кола нескінченного тиску і страху ми бачимо єдиний вихід - зупинити цей каток репресій, відпустити по домівках усіх заарештованих, підсудних, засуджених. Прийшов час, після трьох років, для широкої політичної амністії кримчан. Тепер, коли загроза нової "добровільної" депортації кримських татар особливо велика, ми чекаємо від РПЛ виступу з такою ініціативою перед органами державної влади Росії", - закликали адвокати. 

У свою чергу, як повідомляє РІА Новости, глава РПЛ Федотов заявив, що "триріччя входження Криму до складу РФ є гідним приводом для оголошення амністії".

"Президентська Рада з прав людини може підтримати цю ідею і підготувати відповідний проект", - зазначив він. 

Федотов підкреслив, що якщо ідея буде підтримана, амністія повинна буде стосуватися осіб, які вчинили ненасильницькі злочини, які засуджені або перебувають під слідством не тільки в Криму, але і у всіх інших регіонах РФ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування