Двоє правоохоронців керували групою злочинців на Кіровоградщині

Понеділок, 27 лютого 2017, 19:28

На Кіровоградщині припинили діяльність злочинного угрупування "Білі леви", учасники якого, в тому числі і двоє правоохоронців, вчиняли грабежі, розбої та вимагання.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Згідно з інформацією, злочинна група "Білі леви" діяла на території міста Кропивницький та області.

До її складу входили двоє співробітників установи виконання покарань (організатори групи) та учасники футбольного фан клубу. До своєї злочинної діяльності вказані також залучали неповнолітніх.

"Злочини вчинялись під лозунгами боротьби з потенційними педофілами. При цьому одним із потерпілих виявився неповнолітнім, якого "Білі леви" жорстоко побили та принизили, знявши все це на камеру та виклавши відео із знущаннями в Інтернет. Загалом слідством вже встановлено 14 постраждалих осіб", - сказано у повідомленні.

Правоохоронці задокументували низку фактів злочинних дій учасників руху "Білі леви". Зокрема, побиття людей, з подальшим вимаганням від них грошей, щоб відео знущань не потрапило в мережу.

"За результатами проведення 14 санкціонованих обшуків у підозрюваних виявлено та вилучено знаряддя вчинення злочинів, такі як бейсбольні бити, балаклави, смартфони, планшети та комп’ютерна техніка, що використовувалася для організації та координування дій учасників", - розповіли у прокуратурі.

Крім того, правоохоронці вилучили емблеми угрупування, що подібні до свастики, та гроші.

Вина вказаних осіб також підтверджується словами свідків та потерпілих, результатами судово-медичних експертиз.

Наразі, в порядку ст. 208 КПК України затримано 9 членів угрупування. Їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров'я особи) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

Також триває комплекс слідчих (розшукових) дій, спрямованих на встановлення всіх епізодів злочинної діяльності, а також повного кола осіб, причетних до вчинення окремих злочинів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування