Швейцарія готова надати безвіз Україні після ЄС

Понеділок, 27 лютого 2017, 23:39

Швейцарія підтвердила готовність запровадити безвізовий режим для українських громадян після ухвалення відповідного рішення з боку ЄС.

Про це повідомляє прес-служба МЗС України за підсумками зустрічі міністра закордонних справ Павла Клімкіна з Федеральним радником, керівником Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Дідьє Буркхальтером.

"Під час обговорення двосторонньої тематики було відзначено необхідність підписання угод про спрощення оформлення віз і про реадмісію. Швейцарська сторона також підтвердила готовність запровадити безвізовий режим для українських громадян після ухвалення відповідного рішення з боку ЄС", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялось, 23 листопада минулого року уряд України схвалив проект угоди про спрощення оформлення віз зі Швейцарією.

27 лютого Рада ЄС затвердила механізм призупинення безвізових режимів з третіми країнами, прийняття якого тривалий час блокувало затвердження безвізового режиму для України.

Як відомо, для розблокування українського безвізу ЄС має остаточно схвалити "механізм призупинення".

Як очікується, процес візової лібералізації для України має продовжитися 28 лютого, коли Рада ЄС, Європарламент та Єврокомісія розпочнуть тристоронні переговори про проект законодавчого акту щодо скасування візових вимог для українців. Після подальшого голосування в Європарламенті та затвердження Радою ЄС безвіз для України може набути чинності за кілька місяців.

Механізм призупинення, який розблокує український безвіз з ЄС, підпишуть 1 березня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News