Визнання фейкових паспортів ОРДЛО не заманили людей у РФ

Вівторок, 28 лютого 2017, 11:27

Визнання в РФ фейкових паспортів неіснуючих утворень "ДНР/ЛНР" не позначилося на загальному потоці людей, які перетинають державний кордон РФ і України.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.

"Потік ніяк не змінився, люди давно живуть в такому режимі, є сезонні коливання або збільшення людей до свят, але загальна картина не змінилася. Процедура проходження через кордон також не змінилася", - пояснило джерело.

Він додав, що приблизно 20-25 тисяч осіб щодня перетинає державний кордон в Ростовській області по обидва боки.

"Основна частина - це громадяни України, які приїжджають в РФ за продуктами, переводять у готівку заробітну плату і повертаються додому, двічі перетинаючи кордон за день", - уточнив співрозмовник.

У той же час, місія ОБСЄ, яка спостерігає за двома пунктами пропуску на непідконтрольній частині російсько-українського кордону, в своєму звіті за 21 лютого відзначила, що загальне число перетинів кордону за тиждень з 14 по 21 січня збільшилося і склала в середньому 9526 в день в пунктах Гуково і Донецьк (РФ).

 
 

Раніше президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання в РФ документів, виданих жителям окремих районів Донецької та Луганської областей України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування